Ιστορικό του ομίλου

Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας ιδρύθηκε το 1945 με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση των θαλασσινών αθλημάτων και, αρχικά, κυρίως της κολύμβησης. Ήταν ο πρώτος ναυτικός και κολυμβητικός όμιλος που ιδρύθηκε στην πόλη και παραμένει ο ισχυρότερος και πληρέστερος.

Στα 70 χρόνια της ζωής του, μέσα από τις δραστηριότητες των τμημάτων του, έχει δώσει τη δυνατότητα άθλησης σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των Καβαλιωτών, γεγονός που τον έχει χαρακτηρίσει σαν ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της Καβάλας. Σήμερα έχει τμήματα Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης, Ιστιοπλοΐας Τριγώνου, Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας και Υποβρύχιας Δραστηριότητας. Στους σκοπούς του Ομίλου, εκτός από τα παραπάνω αθλήματα, περιλαμβάνεται η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και η ανάπτυξη νέων αθλημάτων.

Τα γραφεία & εντευκτήρια του Ομίλου  βρίσκονται σε κτίριο που έχει κτισθεί στη Δυτική πλευρά του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας με συνδρομές των μελών του και επιχορηγήσεις φορέων. Η συνεχείς παρουσία του ΝΟΚ στο χώρο τα τελευταία 70 χρόνια έχει οδηγήσει στην χρήση του τοπωνυμίου ΝΟΚ, ως χαρακτηρισμό του Δυτικού τμήματος του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας.

Οι προπονήσεις των Τμημάτων Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης γίνονται στο Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας. Το Τμήμα Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας έχει τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του στο λιμενίσκο της Καλαμίτσας, έναντι του Ξενοδοχείο Λούσυ. Το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας έχει την έδρα του στο Λιμάνι, στο κτήριο του Ομίλου, όπου υπάρχει και αίθουσα μαθημάτων της Σχολής Καβάλας (αίθουσα Οδέττης Δαδάμη) ενώ η Σχολή της Κεραμωτής έχει την έδρα της σε αίθουσα που παρέχει ο Δήμος Κεραμωτής.

 

 

Για να επικοινωνήσετε με εμάς